[O1] Pęknięta wiazka ele w drzwiach kierowcy - jak naprawić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

Zamieszczone przez radekgw
    Ja tej zimy zrobilem juz 3 kuligi, na zadnym z nich nikomu nic sie nie stalo, wszystkie po drogach lesnych, raz na pare godzin zdarzylo sie ze cos przejezdzalo (1 auto) ale wtedy juz z daleka zatrzymuje sie i czekam az przejedzie, i dopiero lece dalej. Wystarczy troche zdrowego rozsadku i zabawa gwarantowana, zawsze wybieram szeroka droge, hamuje wolno, i podczepiam tak sanki zeby nikomu sie nic nie stalo. No i to co najwazniejsze wiek uczestniczacych to +18, w zyciu nie zabralbym kogos ponizej 10 lat...
    i co da sie? pewnie ze sie da! troche rozumu jeszcze nikomu nie zaszkodziło
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Problem z naprawą błachy, bo ogranicza się do ponownego połączenia przewodów. Ale wiadomo, będzie lekko, jak wyciagnę wiązkę... O ile od strony drzwi będzie to łatwe, to jak wyciagnąć je ze słupka A? Da się, czy męczyć się bez ich wyjmowania? I jakie macie metody na łączenie kabelków? Lutować końcówki tuż przy pęknięciu, sztukować kawałki czy jakoś inaczej? A może można kupić ten fragment wiązki i go przepiąć?

PS: pękł mi czerwony kabelek od zasilania podnośnika szyby kierowcy, kilka innych jest naderwanych...

EDIT: nie wytrzymałem... już część wiem, bo rozkręciłem drzwi. Wiązka zaczyna się wtyczką na słupku A i "rozpajęcza" na "peryferia" w drzwiach... Tak czy inaczej jutro sztukuję, a potem zacznę szukać "nowej" wiązki... :szeroki_usmiech
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...